LAUHKEAT LAMPAAT - Amis & Amish

Kasetti, Peipon Ääni ja Yrtti, 2008



Tolvin veljekset Jaakko ja Antti minimalistisessa dronemaailmassa. Kumpikin soittaa soolona yhden pitkän kappaleen, siten, että Jaakon puoli on Amis ja Antin Amish - ja se näkyy myös kannen kuvista. Musiikista itsestään ei välttämättä välity amis taikka amish jutut, vaikka kovasti kannella ainakin pyritään sinne päin kuulijaa tuuppimaan, mutta ehkä vain hieman härnäten - kenties syystä ettei haluta olla liian vakavia. Kontrasti tuntuu alkuun räikeältä, mutta tasapainottunee, kun tarpeeksi antaa äänen sulattaa aivoja.

Kummatkin kasetin puolet ovat sikäli samanlaisia, että molemmista välittyy La Monte Young  ja Phill Niblock tyylinen neverending drone estetiikka - tosin nämä Lauhkeiden Lampaiden versiot ovat suht lyhyitä heidän töihinsä verrattuna, eli jotakuinkin 10 minuutin luokkaa per puoli. Jaakon Amis on tehty kahdella viuluraidalla ja Antin Amish huuliharpulla ja ihmisäänellä. Kokonaissoundi on mukavan rosoinen eikä turhia digitaalisesti kaunisteltu (saattaa johtua osittain myös kasettiformaatista), mutta silti siistiä ja kaunista. Leijuvaa unenomaista, meditatiivista ja rauhoittavaa.

Kasetti on julkaistu 7" kokoisella kannella, ja julkaisun Discogs sivulta löytyy vielä Notes-osastolta teksti: "cheap, deep and sheep" - mikä saattanee kertoa jotain. Uusintajulkaisukin voisi olla paikallaan.