PASSED FUTURIST - s/t

Kasetti, Akti Records, 2023

Suomalaisen free rock duon ensimmäinen julkaisu, 75 kappaleen kasettipainoksena - mikä toki jo loppuunmyyty tätä kirjoitellessa, koska vähän myöhässähän tässä ollaan... tai siis musiikkihan on ikuista, mutta ajankohtaisuus häilyväistä tiedotusten suhteen tms? Ota nyt selvää; tässä kun nyt rokki pauhaa ja kovaa. Kauaa ei nimittäin nämä jampat odottele, kun aloittavat vyörytyksensä. 

Mukavan rosoinen soundi, ei mitenkään studiossa kauniisti sliipattu, eikä toisaalta mikään rupimössökään. Rummut leijailevat ilmavasti, mutta osaavat myös tykittää, ja kitara siinä seilailee taidokkaasti mukana. Ensimmäinen kappale "Pedestrian Street Hustle" on takana ja erinomaisesti tultu esiin. 

Toisessa kappaleessa "Droning In" lähdetään liikkeelle hillitymmin ja hitaasti maalaillen. Vedetään henkeä alun rymistyksen jälkeen. Kolmannessa jaa viimeisessä kappaleessa "Lost Naturist" lähdetään kakkosen viitoittamalta tauolta kasvamaan hitaasti tuoden mukaan aloituskappaleen leijuvuutta. Ei ole kiire ja on aikaa nautiskella. Kitara soi kauniisti ja rummut tapailee mukana, eikä jätä yksin. Osataan hiljentyä ja keskittyä ääneen ja tutkia sen eri osia menemättä kuitenkaan liiallisuuksiin. Sieltä ampaistaan vielä vauhtiin ja palaillaan kasetin alun maisemiin, ekstaattiseen rock'n'roll unelmaan, jossa pullamössöt lentää korvista seinille! Se ei kestä pitkään, mutta tarpeeksi. Kanava on avattu. 

Lopussa kuuluu vielä taputusta, ja aiemmin oli jotain hölinääkin. Taputtaisin minäkin, mutta hölinää en tämän aikana harrastaisi. Erinomainen debyyttijulkaisu, mikä jättää odottamaan jatkoa. Jos vaan jaksavat ja pystyvät jatkamaan (kuten toivoa saattaa), saanemme kuulla vielä paljonkin hyvää tältä bändiltä. B-puolella on muuten tuo sama hoito uusiksi.